Opleiding Sport Pedicure

Deze opleiding is bedoeld voor alle pedicures (dus niet alleen de medisch pedicures of pedicures plus) die hun kennis willen vergroten op het gebied van voetverzorging en preventie in de sportzorg. Dit kan zijn: de pedicure die verbonden is aan een sportclub, maar ook de pedicure die zelf sport, sportende familie/kennissen heeft of gewoon veel sporters in de eigen praktijk tegenkomt. In de cursus komen de volgende onderdelen aan bod: anatomie, van lopen tot hardlopen waarin uitgebreid wordt ingegaan op de biomechanische termen voor belasting, het observeren/opmeten/analyseren van het lopen en wat de gevolgen van een afwijkende afwikkeling zijn, er wordt ruim aandacht besteedt aan sportblessures, klachten/symptomen/onderzoek, therapieën en verwijzen. Er is veel aandacht voor preventie op gebied van de juiste sportschoen/sok/noppenprofiel/taping/braces. Ook gaan wij zeer uitgebreid in op het sporten voor risicogroepen. Er wordt ook nog even stilgestaan bij de eigen bedrijfsvoering als sportpedicure. Het praktijk gedeelte bestaat uit oa. Het aanleggen van een aantal (preventieve) tapings, vetertechnieken, beoordelen van sportschoenen, afnemen van sportanalyse, stabiliteitsoefeningen en voetmassage. Na succesvol afronden van deze opleiding, ontvangt u een certificaat en een muurbord.

Provoet heeft aan deze cursus de volgende accreditatiepunten toegekend:
Voor Medische pedicures en pedicure Risicovoet 50 punten, Pedicure DV en RV 45 punten, Pedicure DV 30 punten, Pedicure RV 30 punten.

De cursus duurt totaal 30 uur, waarvan 16 uur theorie en 14 uur praktijk. Voor huiswerk en zelfstudie dient u rekening te houden met ongeveer 8 a 10 uur .


Opleidingsduur / start

Dagopleiding 5 dagen
Avondopleiding 8 avonden.

Voor startdatum zie nieuwsbrief!

Lesgeld: €650,- (incl.BTW). Dit is incl. alle materialen die tijdens de lesdagen worden gebruikt.
Lesboek + materialen: €75,- (Dit is voor eigen gebruik).


Copyright © 2000-2017 Academie Louman. Alle rechten voorbehouden.